Maatwerk ondersteuning nodig voor succes

Vanzelfsprekend streven investeringsmaatschappijen bij verkoop van een portfoliobedrijf naar een zo hoog mogelijke opbrengst. Het creëren van voldoende competitie in het verkoopproces is daarvoor het aangewezen instrument. Factoren als een hoge slagingskans en het realiseren van een snelle exit kunnen ook een grote rol spelen. Omdat in ieder proces andere factoren een rol kunnen spelen, is maatwerk nodig om tot een geslaagde verkoop te komen. Wij zijn in staat om zeer snel de essentie van de casus begrijpen en tot een concrete procesaanpak te komen. Naast het goed inrichten van een (competitief) verkoopproces is onze functie als buffer tussen u en de mogelijke kopers essentieel, zowel in de competitieve fase als in de onderhandelingsfase. Tenslotte nemen wij u als verkoper veel werk uit handen, waardoor u zich kan focussen op uw kernactiviteiten, namelijk het acquireren en uitbouwen en optimaliseren van deelnemingen.

Onze dienstverlening aan private equity gaat verder

PhiDelphi begeleidt investeringsmaatschappijen bij de verkoop van hun deelnemingen, zowel in brede, uiterst competitieve processen, als in processen met een beperkt aantal kopers, of soms zelfs in “één-op-één” processen. Daarnaast begeleiden wij bij het aankopen van deelnemingen. Ook brengen bij samen met investeringsmaatschappijen markten in kaart om interessante buy-and-build strategieën uit te werken en te ondersteunen bij de realisatie daarvan.

Waarom PhiDelphi?

PhiDelphi heeft veel ervaring in de begeleiding van investeringsmaatschappijen bij verkoopprocessen. In de praktijk merken wij dat wij door onze ervaring en senioriteit veel toegevoegde waarde bieden. Wij komen snel tot de kern en richten een verkoopproces op maat in. Een uitgebreide analyse helpt ons eventuele knelpunten in een zeer vroeg stadium in kaart te brengen en te kunnen “tackelen” in een op maat ingericht proces. Dit verhoogt niet alleen de mogelijke opbrengst, maar ook de slagingskans van een project. Daarnaast zoeken wij bij verkoop van deelnemingen ook naar buitenlandse kopers. Met ons wereldwijde netwerk van contacten zijn wij uitstekend in staat om buitenlandse kopers te identificeren en te benaderen.

PhiDelphi heeft zeer veel ervaring in het verkopen van portfoliobedrijven. Zo hebben wij onder andere Nordic, Waterland Private Equity, Standard Investment en Rabo Private Equity ondersteund bij de aan-of-verkoop van hun deelnemingen.

Utrechtseweg 29 | Hilversum | +31 35 672 76 00